ΠΡΟΦΙΛ

ΓΕΝΙΚΑ

Η ΑΛΙΜΕΝΤΑΡΙΑ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1987, και έχει συνεχή παρουσία στον κλάδο τυποποίησης τροφίμων. Η εταιρεία ειδικεύεται στην ανάμιξη υλών για παραγωγή προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής σε μορφή σκόνης (powder mixing). Η παραγωγική διαδικασία περιλαμβάνει τη συσκευασία ξηρής μαγιάς αρτοποιίας, πουρέ και corn flour, καθώς και την ανάμιξη μιγμάτων ζελέ και ζελέ light, baking powder, κρέμας καραμελέ, κρεμών αραβοσίτου και στιγμής, μπεσαμέλ και κρεπών, λουκουμάδων κτλ.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ – ΔΙΚΤΥΟ

Η διάθεση των προϊόντων της εταιρείας πραγματοποιείται μέσω του λιανικού εμπορίου και του δικτύου επαγγελματικής τροφοδοσίας (Catering).
 Στο χώρο του λιανικού εμπορίου η εταιρεία προωθεί το προϊόν ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ MAC MAGIC καθώς και ένα πλήθος από προϊόντα σε διάφορες κατηγορίες για λογαριασμό των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας.

Στο δίκτυο της επαγγελματικής τροφοδοσίας, η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, κρουαζιερόπλοια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το βιομηχανοστάσιο της εταιρείας βρίσκεται στην περιοχή του Ν.Ηρακλείου Αττικής σε επιφάνεια χιλίων τετραγωνικών μέτρων. Οι βασικές γραμμές παραγωγής είναι τέσσερις και περιλαμβάνουν:

  • Εξοπλισμό ανάμιξης α’ υλών για την παραγωγή μιγμάτων
  • Κάθετες και οριζόντιες συσκευαστικές μηχανές
  • Συρρικνωτικά μηχανήματα
  • Αυτόματες μηχανές διαμόρφωσης χαρτοκυτίων διαφόρων διαστάσεων με αυτόματη εισαγωγή προϊόντος
  • Βοηθητικό εξοπλισμό (αναβατώρια, κλειστικά μηχανήματα, ταινίες μεταφοράς, δονούμενα κόσκινα κτλ)

Τέλος, η εταιρεία διαθέτει βενζινοκίνητα, ηλεκτροκίνητα και χειροκίνητα ανυψωτικά μηχανήματα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Το προσωπικό της εταιρείας αποτελείται από 20 άτομα τα περισσότερα από τα οποία κατέχουν πανεπιστημιακά διπλώματα και μεταπτυχιακές σπουδές.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ΑΛΙΜΕΝΤΑΡΙΑ Α.Ε. λειτουργεί σαν ανώνυμη εταιρεία και διοικείται από 5 μελές διοικητικό συμβούλιο.

Η διαδικασία παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου έχουν επικεφαλής στελέχη πανεπιστημιακού επιπέδου. Η εταιρεία έχει αξιολογηθεί και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του FOOD SAFETY SYSTEM CERTIFICATION 22000:2011 σχήματος πιστοποίησης για συστήματα ασφάλειας τροφίμων που περιλαμβάνει τις απαιτήσεις των ISO 22000:2005,PAS 220:2008 και τις πρόσθετες απαιτήσεις του FSSC 22000.